Αρχική ΑΠΟΨΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ε λοιπόν, Τώρα Ξέρω…

Ε λοιπόν, Τώρα Ξέρω…

Απο Θοδωρής Φλου
847 Προβολές

Όταν έγραψα το κείμενο δεν είχα μιλήσει με την Δόμνα. Τώρα ξέρω πως θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα το τραγούδι αυτό. Θά έχω την τιμή να το παρουσιάσω αμέσως…Ήταν τυχαίο;

    Θέλω να ξεκινήσω με μια ευχή προς όλους. Να μην ασθενήσετε ψυχικά, μα όσοι ασθενούν ή ασθένησαν σε παρελθόντα χρόνο να τολμούν να μιλήσουν.

  Σε ένα καταιγισμό από διάφορα σκάνδαλα, που καλώς βγαίνουν κι ελπίζω σε σκληρή τιμωρία και παραδειγματισμό.  Σε μία κοινωνία που έγκλειστη από την παΝΔημία τους, δεν ξέρει πια τι να πιστέψει και ποιο το μέλλον έρχονται και οι ασθένειες ψυχής.

  Δεν το λέω εγώ, τα λύματα το λένε στις μετρήσεις τους, στην αύξηση ναρκωτικών ουσιών και αντικαταθλιπτικών. Όμως για όσους ξέρουν  οφείλουν να μιλήσουν και να βγουν μπροστά.  Μην φοβηθεί ο κάθε ένας από μας που δέχεται τον βιασμό της εξουσίας με το τρόμο και την φτώχια. Όσο δυνατός κι αν είσαι λυγάς, αυτό μην το ξεχνάει κανείς.

 Ο γράφων το ξέρει από πρώτο χέρι, όπως και μια φίλη μου μουσικός που έδειξε την δύναμη να μιλήσει δημόσια. Η Δόμνα  Κουντούρη, που τώρα που γράφω την εκθέτω και κακώς, μα το κάνω από σεβασμό και πιστεύω δεν θα με χαστουκίσει. Άλλωστε εκτός το ότι το έχουμε συζητήσει, μιας κι ομοιοπαθείς και εκ παραδρομής συνεργαστήκαμε χωρίς να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας.

  Δυστυχώς αφορμή να γράψω ήταν μια νοσηλεία φίλου που ντρεπόταν να μιλήσει και αφού έτυχε να ακούσει ένα τραγούδι μιλήσαμε.  Το τραγούδι δεν το ήξερε, μα τον έκανε να δακρύσει και να κάμψει τις τελευταίες αντιρρήσεις που είχε να ζητήσει βοήθεια.  Το τραγούδι δεν κυκλοφορεί παρά ταύτα. Μα όταν το έγραψε το έπαιζε στο  ΦΛΟΥ η Δόμνα και μια πρόχειρη ζωντανή ηχογράφηση, οπότε το έχω.

  Ο  φίλος μου είπε κι εγώ ΄΄Τώρα ξέρω…΄΄  μα πες την φίλη σου να το βγάλει να το ακούσει ο κόσμος, να μην γεμίσουμε τα τρελάδικα, μήπως και γλυτώσουμε. Μήπως καταλάβουμε πως υπάρχουν κι άλλοι σαν εμάς.

 Φυσικά το μόνο που έχω να δώσω είναι μια συμβουλή να μην ντραπεί κανείς να δει ειδικό. Αν κάποιος μου πει πως σαν χριστιανός δεν θέλω , θα του πω πήγαινε στον πνευματικό σου έστω μα κάπου πήγαινε. Μην αφήσεις να μεγαλώσει το πρόβλημα. Ίσως να είναι ο φόβος να παραδεχτείς κιόλας τα κάποιον τα θέματά σου μα δεν είναι λύση. Μην αφήσετε τα προβλήματα που φέρνει η κατάσταση να σας φέρουν στο χείλος μεγαλυτέρων θεμάτων. Θέλω να με νιώσετε, εγώ ο ίδιος αντιδρούσα, δεν το δεχόμουν, όμως η λογική μου έλεγε ότι όλοι μπορεί να έρθουν στην θέση μου. Δεν είναι μόνες λύσεις το αλκοόλ και τα ντάγκια, ούτε τα Xanax, με τις χούφτες, ούτε τα ξεσπάσματα, ούτε σε ακραίες λύσεις.

 Η ψυχική υγεία είναι θαρρώ  ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που έρχεται με φόρα. Όχι ότι δεν είναι εδώ, μα τώρα θα φέρει τσουνάμι  με πολλές ενέργειες και παρενέργειες.. Θα ασχοληθούμε εδώ σύντομα, όμως τώρα θα κρατήσω το λόγο μου και θα πάρω τη Δόμνα τηλέφωνο, γιατί ο φίλος μου είπε [Τώρα ξέρω].Φιλιικά.

Θοδωρής

Αφησε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι το αποδέχεστε αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.