Αρχική ΑΠΟΨΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ Περί πολιτικών και φυλών της νύχτας ο λόγος.

Περί πολιτικών και φυλών της νύχτας ο λόγος.

Απο Θοδωρής Φλου
968 Προβολές

Θα ήθελα να ξεκινήσουμε με την ρύση του Θουκυδίδη, την οποία και ασπάζομαι χωρίς περιστροφές.   Εν συνεχεία με μια  ρύση του Αριστοτέλη, με δικά μου λόγια όχι επ΄ ακριβώς α]  “Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδας στους εχθρούς. Αλλά είναι και εκείνο, που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει…

 Ο Αριστοτέλης ορίζει τη δημοκρατία δημοκρατία είναι εκείνο το πολίτευμα στο οποίο οι ελεύθεροι οι φτωχοί και οι άποροι είναι οι περισσότεροι και κατέχουν τις αρχές, εφόσον είναι οι Άριστοι της κοινωνίας.  Ολιγαρχία είναι εκείνο το πολίτευμα εις το οποίον  οι πλούσιοι και οι ΄΄ευγενείς΄΄ που λέει ο λόγος, είναι οι λιγότεροι». Και παίρνουν το αξίωμα μη αξιοκρατικά.

 Δεν τα λέω εγώ αυτά έτσι; Όμως η άποψή σαφέστατη νομίζω, δεν υπάρχει πολιτική αλήθεια και σεβασμός. Πώς να υπάρχει σε μια ολιγαρχία με τον μανδύα της Δημοκρατίας; Εδώ ο καθείς απαντάει μόνος. Θα σταθώ μόνο για τον λόγο που η πολτικάντηδες, δεν θέλουν παρά μόνο την δική τους φυλή τη νύχτα ή να την ελέγχουν, που εν προκειμένου γίνετε εν πολύς.

Η νύχτα από μόνη της έχει πολλές εκφάνσεις και ιδιαιτερότητες, καλές και κακές, άσπρο, μαύρο έτσι; Όχι  η νύχτα είναι και πολλά άλλα μαζί, είναι πολύχρωμη , πολύπλευρη μα έχει ένα σοβαρό προϊόν το οποίο θέλουν να εξαλείψουν γιατί χαλάει τη συνταγή τους, το απλό ή θηρίο ή άνθρωπος, στο θηρίο δεν τους νοιάζει με τον άνθρωπο έχουν θέμα.  

Βλέπεις είναι πολιτισμός να ανταλλάσεις απόψεις και να σκέπτεσαι διαφορετικά να ψάχνεις την τροφή σου την πνευματική από το να πας στην ταΐστρα της πολιτικής τους ορθότητας. Εκτός αυτού στην νύχτα δεν κρύβεις και πολλά εκτός εάν είσαι τόσο σάπιος. Μα ακόμα κι εκεί με καταλύτη κι αρωγό την αλκοόλη ή άλλες ουσίες θα υποπέσεις σε σφάλματα και η χαροκαμένη μάνα αλήθεια θα δροσιστεί.

Από όλες εκείνες τις ομάδες ανθρώπων που αγαπούν την νύχτα καμία σχεδόν δεν είναι με το μέρος της πολιτικής ορθότητας που λανσάρει η δική τους φυλή. Για την φυλή αυτή δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ασχοληθώ, γιατί είναι ακόμα πιο βουτηγμένοι  στα σκατά για ψίχουλα, αυτοί μόνο για λύπηση είναι.

 Εν κατακλείδι η πολιτική που ασκείτε για διαπόμπευση των φυλών της νύχτας, θεωρώ ότι έχει να κάνει με την έρευνα. Το άνοιγμα της σκέψης και της γνώσης και να πιστέψουμε την ορθότητα των ολιγαρχών και όχι εκείνων που θέλουν να ζήσουν να αναζητήσουν να παράξουν έργο ή ακόμα να χουν σαπισμένες ηδονές και εξαρτήσεις μα ελεύθερο πνεύμα. Βλέπεις ένα μεγάλο σχολείο, είναι η ίδια η ζωή μέσα στο σκοτάδι, ή στο λιγοστό φως, ή  είναι πάνω σε μία μπάρα, ή είναι σε ένα πάρκο, ή σε ένα παγκάκι, είναι παντού.

   Οι φυλές της νύχτας όσο και να κρυφτούν δεν θα μπορέσουν, κάποια εξάρτηση θα τους προδώσει. Οπότε είναι πιο ασφαλείς για τον απλό άνθρωπο, μα όχι για την μαφία της ημέρας. Ακόμα κι αυτοί αναζητούν στα κρυφά αυτές τις φυλές και πληρώνουν αδρά, ανάλογα το προϊόν που θέλουν. Φυσικά μόνο το προϊόν της αλήθειας μένει στο ράφι, αυτό δεν αγοράζετε γι αυτό και δίνετε δωρεάν. Θα επανέλθω για τις φυλές εκείνες που λυσσαλέα πολεμά η πολιτική κανονικότητα.

Αυτές οι φυλές ίσως τους βάλουν το μεγάλο πρόβλημα, στο μεγάλο τραπέζι της απανθρωπιάς τους .

Αφησε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι το αποδέχεστε αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.