Αρχική ΑΠΟΨΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η Αντίδραση χωρίς Ελπίδα, είναι Ελπίδα.

Η Αντίδραση χωρίς Ελπίδα, είναι Ελπίδα.

Απο Θοδωρής Φλου
956 Προβολές

 Η αντίδραση χωρίς ελπίδα μπορεί και να φαντάζει ως καμένη εν τη γεννέσει της η  προσπάθεια, όμως εγώ θα διαφωνήσω. Το παλιό ρητό που λέει ότι όταν η αδικία γίνεται νόμος η αντίδραση είναι καθήκον το παραθέτω σαν αρχή.

 Η αντίδραση χωρίς ελπίδα φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις ακόμα κι αν πρόκειται για μονάδα, ακόμα κι αν είναι μια κραυγή στο άηχο κόσμο. Θεωρώ πως όταν ξεκινάς χωρίς ελπίδα φαινομενικά, έχεις πολλές νίκες και ως χαμένος. Ακόμα πιστεύω πως αυτή η αντίδραση μας λέει πως ακόμα υπάρχει η δύναμη της ανθρωπιάς και του πολιτισμού. Όταν δεν υπάρχει ελπίδα, γεννάς μία, η αν θες φυτεύεις μία, αν μπορείς κι άλλη κι άλλη. Το ανθρώπινο μυαλό ας το δούμε σαν χωράφι, ότι φυτέψουμε θα θερίσουμε, έτσι δεν είναι;

 Ενώ σκέπτεσαι πως δεν υπάρχει τρόπος, ετούτος σε βρίσκει στα δαιδαλώδη σοκάκια του μυαλού. Η ελπίδα φυτρώνει, γεννιέται μέσα από την δράση που κάνεις σε μία χαμένη άνιση μάχη. Σπείρε πατάτες θα βγάλεις πατάτα, δεν θα πεινάσεις, θα φάς. Σπείρε δηλητηριώδες φυτό θα πάρεις δηλητήριο, θα τα τινάξεις, ή δεν θα φας.

Σκέψου πως στην αντίδραση σου, έχεις δεχτεί δράση που σε σκοτώνει, που το μυαλό σου υποφέρει ή το σώμα, οπότε ίσως είναι μονόδρομος.

Ίσως η αντίδραση σε συνάρτηση με την ανυπακοή και την άρνηση, να είναι ένδειξη της ανθρώπινης ιστορίας, προς το καλό του ανθρώπου. Καμιά ιστορία δεν γράφετε χωρίς τα συστατικά αυτά, μια απλή ιστορική αναδρομή θα σας πείσει.

Η αντίδραση η άρνηση και η ανυπακοή, είναι δείγματα ανθρωπιάς, πολιτισμού και δικαιώματος προς την ελευθερία. Δεν κερδίζετε τίποτα χωρίς τα βήματα αυτά. Ίσως να φανώ και βλαξ , μα δεν θα πω ότι καταδικάζω την βία από όπου κι αν προέρχεται, Δεν είμαι πολιτικός ούτε θέλω να γίνω αρεστός για το θεαθήναι

Πώς να καταδικάσω την βία που έρχεται να αντιμετωπίσει την βία του βασανιστή χωρίς άλλο μέσο; Πόσα λουλούδια να βάλω στις καπνισμένες κάνες ΤΩΝ ΌΠΛΩΝ ΤΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΤΉ; Συγνώμη δεν μπορώ να καταδικάσω την βία της άμυνας, λιθοβολήστε με. Δεν είμαι υπέρ, μα αν χρειαστεί να αντιδράσω στην βίαιη δράση θα το κάνω. Άλλωστε εχω αρκετή αυτοπειθαρχία να μην υπερβώ τα όρια τα αμυντικά πιστεύω.

Η αντίδραση χωρίς ελπίδα είναι από μόνη της ελπίδα, χαμογελάστε στον εαυτό σας σε κάθε αντίδραση, σε κάθε ανυπακοή σε κάθε άρνηση. ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΜΗΝ ΥΠΑΚΟΥΤΕ ΤΥΦΛΑ. Θοδωρής Φλου.

Αφησε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι το αποδέχεστε αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.