Αρχική ΑΠΟΨΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ Φοβάμαι να ζήσω, μην πεθάνω.

Φοβάμαι να ζήσω, μην πεθάνω.

Απο Θοδωρής Φλου
1.8K Προβολές

   Αιρούμενος αόρατος εχθρός και υπαρκτός, το κατά πόσο φυσικά θανατηφόρος το αφήνω στους ειδικούς. Δεν μπορώ να αναφερθώ σε κάτι που δεν γνωρίζω επαρκώς.

  Όμως το θέμα που εμένα με απασχολεί περισσότερο είναι η μεγαλύτερη νόσος που ήρθε και δεν έχουμε δώσει την πρέπουσα σημασία.  Η κατάθλιψη και άλλα ψυχικά νοσήματα λόγο της παρατεταμένης εκτέλεσης μυαλών και ζωών του λαού.

  Θα ζητήσω μια εσωτερική ερώτηση στον καθένα που θα διαβάσει τις αράδες τούτες να κοιτάξει με ειλικρίνεια μέσα του. Ας απαντήσει μόνος ο καθένας.

  Να μου πεί κατά πόσο ζεί φοβούμενος μην πεθάνει. Ή απλά ο μόνος λόγος εκτός τον απλό φόβο είναι και το μάλωμα της τηλεκυβέρνησης που λειτουργεί τιμωριτικά;

  Το μόνο που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι αν αντιλαμβανόμαστε την σοβαρότητα , όχι μόνο της οικονομικής καταστροφής , μα και της ψυχικής. Γνώμη μου είναι θα το δούνε  σύντομα όσοι δεν το έχουν αντιληφτεί. Ακόμα και αυτός που φωνάζει στον γείτονα του γιατί δεν φορεί σωστά την μάσκα. Δεν ξέρω πως μπορεί να σταματήσει η άνοδος αυτών των νόσων με άλλο φάρμακο πέραν της ανθρωπιάς. Δεν ξέρω αν μπορέσει ο κόσμος που σκλαβώθηκε, μόνος ή και με προτροπή και την απειλή του πανίσχυρου όπλου του φόβου, να την βγάλει καθαρή. Θ είμαι χαρούμενος αν έστω ένας μου πει τώρα ζω σαν άνθρωπος και άξιζαν τόσες θυσίες και αν του αρέσει η νέα κανονικότητα. Θα χαρώ όταν μου τεκμηριώσει που άξιζε η θυσία ετούτη.

   Αυτή τη φορά δεν κοιτάω τη πολιτική ανικανότητα μα την ανθρωπιστική και μάλιστα σε καθέναν από μας. Τι κάναμε όσοι δεν νοσήσαμε; Τι θα κάνουμε όταν θα έχουμε γύρω μας ψυχικά άρρωστους; Βλέπετε ούτε το οικονομικό βάζω, ρωτάω γιατί γνωρίζω, γιατί πέρασα την πόρτα, γιατί ξέρω τα παιχνίδια του μυαλού. Όπως ξέρω πως και το μεγαλύτερο πείραμα είναι , μα και η μεγαλύτερη πρόκληση.

   Να ζήσω η όχι;

  Γιατί ρωτάω; Δεν είμαι ηλίθιος, γιατί δεν ζείς φίλε ή φίλη και δεν το καταλαβαίνεις. Και ίσως ο δικός άνθρωπος να νοσεί και να ντρέπεται να το πει γιατί αυτός θέλει να ζήσει ίσως, το σκέφτηκες; Ίσως να μην το ξέρεις μα κι εσύ που φοβάσαι να ζήσεις μην πεθάνεις είσαι ήδη νοσώντας. Ένας φίλος μου είπε, Φοβάμαι να ζήσω μην πεθάνω. Εγώ περιμένω να μου πείτε ποιος είναι τελικά ζωντανός και ποιος μπορεί.

Λοιπόν μην κουράσω, ζητάω να σκεφτείτε, αξίζει να μην ζείτε υπό τον φόβο μην πεθάνετε μην έχοντας όμως ζωή; Και μην ξεχνάτε ότι η μεγαλύτερη ασθένεια ακόμα δεν φάνηκε. Αυτή είναι η ψυχική υγεία που χάνετε. Ζήστε πριν πεθάνετε και μην αρρωστήσετε κι αν συμβεί να ξέρετε , δεν είστε μόνοι. Μην ντραπείτε και να το προλάβετε. Αν νομίζετε ότι αξίζει να μιλήσουμε για τις ψυχικές νόσους κοινοποιήστε και φυσικά γράψτε την γνώμη σας , κι αν μπορεί ειδικός να μιλήσει έστω ανώνυμα.

Φίλοι μου έρχεται η μεγαλύτερη απειλή του ανθρώπινου γένους. Να πάψει να νιώθει άνθρωπος. 

Αφησε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι το αποδέχεστε αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.