Αρχική ΑΠΟΨΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ Περί τεχνών και καταστημάτων ….

Περί τεχνών και καταστημάτων ….

Απο Θοδωρής Φλου
3.5K Προβολές

Εν έτη 1984 ο Παύλος δίνει μια συνέντευξη με τίτλο εν λευκώ, εξετάζει φιλοσοφικά την λογοκρισία και απλά λέει τα πράγματα όπως έχουν τότε, συν τοις άλλοις, ξεβρακώνει τον ΄΄νεαρό΄΄ πολιτικό που ασχολείται με τα πολιτιστικά.

Δεν θα πλατειάσω τα λεγόμενα του, όποιος θεωρεί τον Σιδηρόπουλο έναν απλό ροκά ας μπει στον κόπο να το ψάξει, δεν θα μπω στη διαδικασία .Ο Νικόλας, ο Άγγελος των Εξαρχείων, μέσα στα πολλά, μίλησε για την ΄΄σχιζοφρενοβλαβίωση΄΄ και η Κατερίνα το πιο σοβαρό που ειπώθηκε, ΄΄Στόχος΄΄ είναι το μυαλό, αν θέλει κανείς ας βγάλει τις παρωπίδες, κι αφού μελετήσει έστω επιφανειακά , τους περιθωριακούς αυτούς που λοιδόρησε ο Νεοπολιτισμός ίσως κάτι μάθει. Κατόπιν τούτου ας ρίξει μια ματιά για τους δασκάλους της Ελλάδος, από την ωμή αλήθεια του καθηγητή Δ. Λιαντίνη. Τον γνωρίζετε; Αν όχι καλό θα ήταν να τον γνωρίσετε. . Φυσικά θα μπορούσα να αναφέρω πάρα πολλούς, που δεν τους πήρες λαέ στα σοβαρά και κώφευσες, εκτός ότι δεν μπήκες στον κόπο να σκεφτείς πέρα από το τομάρι σου. Μην το τραβήξω πηγαίνοντας στους Κυρ Παντελήδες, του Τζαβέλα.

Έρχομαι στο 2020 που θα πώ πως με την ευκαιρία του Κορωνοιού, το σύστημα των ολίγων ,που δεν γιγαντώθηκε μόνο του, το θρέψαμε και εμείς, καθώς το μαύρο χρήμα το δεχτήκαμε ή και αφήσαμε να ξεπλυθεί, νομίζοντας ότι είμαστε έξυπνοι, έχουμε δηλαδή ευθύνη, δεν νομίζω να αμφιβάλει κανείς. Αν ναι βαράτε με.

Τώρα έρχεται να φιμώσει κάθε φωνή που δεν συνάδει με την πολιτική τους ορθότητα. Κλείνοντας την διαφορετικότητα στην άποψη με τον πιο εύκολο τρόπο. Ακούς και μαθαίνεις μόνο ότι βολεύει τα καλά παιδιά που φτιάχνουν όπλα, φάρμακα, σάπιες ηδονές πάσης φύσεως, αντιθανατικά, μα μαζί με θάνατο και σου σπέρνουν ενοχές. Ναι εσύ φταις, δεν το ήξερες; Φταίει και η φύση. Φτάνει, το ότι φταίνε μόνο οι νέοι κατά των δασκάλων της κυβέρνηση και των ΜΜΕ εξημέρωσης και εξαπάτησης οι αρωγοί της πνευματικής και όχι μόνο εξαθλίωσης. Για τους πολιτικάντηδες δεν θα μιλήσω, κάνουν την δουλειά τους χα χα χα.

Φυσικά φταίνε οι μουσικοί , φταίνε οι ηθοποιοί, φταίνε οι τέχνες , τα γράμματα , η έρευνα και η χειρότερη μορφή αφύπνισης , οι χώροι που τους φιλοξενούν. Φταίει ο καφετζής ο ταβερνιάρης ο περιπτεράς κλπ, να μην πάω στα μπαρ ,στις σκηνές, στα θέατρα, στις εκδηλώσεις τα ήθη και τα έθιμα, ή το χειρότερο, στον θεσμό της οικογένειας, εκτός αν θέλετε. Δεν θα σου αρέσει αναγνώστη μου, όπως και το ΄΄συναθροίζεστε΄΄, α, μην ξεχάσω, η ασθένεια τούτη , που δεν υποτιμάω , δεν είμαι συνομοσιολόγος , αυτοί οικονομάνε, ασχέτως αν είναι τεχνική ή από την φύση, που δεν νομίζω, βγαίνει τσάρκα στα μπαρ, τα καφέ, ταβέρνες ,θέατρα ,τις πλατείες, τα πάρκα και η ώρα που παίρνει το δρεπάνι είναι μεταμεσονύκτια , να τα λέμε και τούτα, να μην επεκταθώ στις αποθήκες ψυχών, βλέπε ΄΄δομές΄΄,όπου κάποιοι κονομάνε τόσα που νομίζουν θα πληρώσουν το χάρο μην τους πάρει, αλλά πιο πολύ φταίνε οι τέχνες που δεν προβάλλονται κύριε ΄΄κατήγορε΄΄, ευθύνες έχει ο κάθε σκεπτόμενος , έτσι δεν είναι;

ΑΠΟΞΈΝΩΣΗ, αυτό θέλουν τα μέτρα ,βαυκαλισμό, αυνανισμό , αποχαύνωση και άρρωστη ψυχική υγεία ,κατά την ηλίθια γνώμη μου, που εγώ ο άχρηστος αλήτης ονοματίζω ΧΟΥΝΤΟΠΑΝΙΚΟΒΛΗΜΑΤΙΩΣΗ. Όσο για την ανάλυση του κάθε ενός ειδικού την έχω στο μυαλό μου, μα δεν την ευαγγελίζομαι και την ερευνώ , όσο φτάνει το λιγοστό μυαλό μου. Λυπάμαι μα να δεις τι σου έχουν για μετά. Λυπάμαι που οι αγωνιστές έχουν φιμωθεί, λυπάμαι που μόνο , τουλάχιστον μέχρι τώρα, που μόνο μερικοί μουσικοί, που μόνο σεβασμό μπορώ να έχω τολμούν, οι περισσότεροι που αντιδράνε είναι στον κύκλο του ΡΟΚ καλώς η κακώς. Αν ανατρέξεις στο κοντινό παρελθόν έλαβε χώρα μια μεγαλειώδης παράσταση στο Παλλάς στις 15 Μαΐου 2016 που ο Θάνος με τα Κρίνα και πολλούς άλλους , βροντοφώναξε ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΑΓΗ. Ούτε αυτό ακούσατε έτσι; Ανεστόπουλος λέγετε, τον ξεχάσατε ή δεν τον γνωρίζετε; Όχι φυσικά δεν βγαίνει ετούτο στο φως της τηλεόρασης, λογικό. Οι δημοσιοκάφροι δεν ντρέπονται γιατί δεν είναι άξιοι πέρα από το γυαλί να κάνουν τίποτα ηθικό και τίμιο στη μίζερη ζωή τους, εκτός ελαχίστων , που τους τρώει το σκότος η έχουν τα κότσια να κάνουν άλλη δουλειά.

Καλώ, διότι έχω το θράσος όλους τους παθόντες, μουσικούς , ηθοποιούς, ανθρώπων των τεχνών να φοβηθούν όλους εμάς με ένα απλό τρόπο, ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ, τη ΣΑΤΥΡΑ , την άποψη των ελεύθερων , όσο γίνεται, τρελών. Βλέπεις έχουν εκτελέσει το έντυπο , το βιβλίο ,την γραφή που μένει στο χρόνο. ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΝ ΝΑ ΣΒΉΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ; Ή σοβαρεύεις η μένεις στο τσίρκο της μάσκας ως σωτηρία, δεν είναι γελοίο;

Εστίαση Τέχνες Μουσικοί ελάτε να φωνασκήσουμε για το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και την διαβίωση, ειδάλλως η ταβέρνα των ΄΄μοιραίων΄΄ περιμένει.

Υ Γ. Ζητώ ταπεινά συγνώμη από τις νέες γενιές, κ όσο μπορώ και υπάρχω θα προσπαθώ να γίνω άνθρωπος και να γνωρίσω τον γιο του ανθρώπου.

Είμαι απλά ο Θοδωρής και αυτές οι σκέψεις είναι σκέψεις ενός αλήτη, που απλά στηρίζει τις τέχνες και τα καταστήματα γενικά. Αυταααααααά΄.τα ολίγα.

Αφησε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι το αποδέχεστε αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.