Αρχική APOLITIC Περί απεργίας στην εστίαση.

Περί απεργίας στην εστίαση.

Απο Θοδωρής Φλου
722 Προβολές

  Τα λόγια πλέον είναι περιττά, οπότε ας μην αναλωθούμε σε αναλύσεις περί εστίασης 

Καλώς η κακώς άμοιροι ευθυνών δεν είμαστε ούτε εμείς. Τώρα αν θέλετε να νευριάσετε συνάδελφοι εδώ είμαι να εξηγήσω . Αν και πιστεύω όποιος ασχολείται γνωρίζει τι εννοώ. 

Απεργία λοιπόν, αυτό είναι μια καλή αρχή. Όμως να ρωτήσω γιατί όχι όταν μας επέβαλαν να γίνουμε χωροφύλακες και διαχωριστές ανθρώπων;  

Λυπάμαι μα τι δεν περιμένατε από τους κυρίους που στην βουλή μέσα και στα γραφεία τους ζουν σε ένα άλλο κόσμο; 

Αν έχεις λίγο κοιτάξει πέρα από την μύτη σου τότε. Παγκοσμίως όπως θα γνωρίζεις εφαρμόζεται αργά και σταθερά το Great Reset του Schwab Klaus που ήταν και θέμα συζήτησης στο τελευταίο φόρουμ στο Νταβός και του οποίου το βιβλίο έχει ο πρωθυπουργός πάνω στο γραφείο του, άσχετα αν δεν το έχει ανοίξει, και εν Ελλάδι η έκθεση Πισσαρίδη. 

 Εν ολίγης ναι μεν μια καλή αρχή μα δεν φτάνει. Έχουμε πολλά θέματα να λύσουμε και πάνω από όλα με το να μην ζητάμε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.  

Πέρα από τον κλάδο ο οποίος θα συρρικνωθεί με πολλούς τρόπους, έπονται και άλλοι κλάδοι. 

 Θα τολμήσω πάλι να αναφέρω την έκθεση του Νταβός περί μικρών επιχειρήσεων, που έν κατακλείδι μας λέει πως από τις 800 χιλιάδες θα επιβιώσουν οι περίπου 300, που ίσως να αναφέρω και αισιόδοξο μήνυμα. Δεν μιλάω μόνο για την εστίαση εδώ, μιλάω για τους μικρομικρούς. Το μικρομεσαίοι ξεχάστε το. 

Όμως φίλοι μου καταλάβετε το σημαντικότερο. Η εστίαση περνάει στα χέρια αλυσίδων που σε ελέγχουν και ουσιαστικά αποκλείουν τον πολιτισμό όπως τον γνωρίζουμε. Τυποποιημένα πράγματα. Ακόμα και τα μπαρ θα είναι μια γλυκιά ανάμνηση ή πικρή , όπως θέλετε . 

Τώρα δεν νομίζω πως αν μείνουμε σε μία κίνηση μόνο κατι θα καταφέρουμε, ,μα όπως προ είπα είναι μια καλή αρχή.  

Δεν νομίζω να θέλει κανείς ολιγάρχης να υπάρχουμε ,πόσο μάλλον σαν αντίδραση των σχεδίων της νέας τάξης πραγμάτων. Τα πράγματα είμαστε εμείς φθσικά όπως πολλά χρόνια πριν έλεγε ο Πανούσης με καυστικό τρόπο.  

Ας γίνει η αρχή λοιπόν να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και μην σταματήσουμε εδώ. Αν δεν το κάνουμε η μόνη λύση, μετά την παρανομία σε πολλά θέματα που μας εξαναγκάζουν με πολλούς τρόπους να βάλουμε λουκέτο. Τα λεγόμενά μου κάθε γνώστης τα καταλαβαίνει. Πχ παράβαση για το κάθε τι έχουμε για να ζήσουμε. Δεν χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες, όλοι γνωρίζουν ότι προσπαθώντας να γίνουμε βιώσιμοι κάπου την κάνουμε την κουτσουκέλα διότι μας αναγκάζει το κράτος και οι νόμοι.  

Ας μην ξεχνάμε βρισκόμαστε σε μία νομική και πολιτική δικτατορία με τον μανδύα της Δημοκρατίας. Τώρα που την βλέπει κάποιος δεν ξέρω. 

Όσο για τους πελάτες των χώρων εστίασης, ας κοιτάξουν λίγο από τον τελευταίο υπάλληλο έως τον ιδιοκτήτη που θα μείνουν στην φτώχια και την ανέχεια. Είναι ήδη μεγάλο το κομμάτι που σχεδόν έχει καταρρεύσει, να μην πώ πως ήδη κατέρρευσε . 

Μία ευχή μόνο. Ας πολεμήσουμε όλοι μαζί για να μείνουμε όσοι περισσότεροι μπορούμε, αυτό όμως θα γίνει αν καταλάβουμε πως οι Τέχνες και τα καταστήματα είναι αλληλένδετα. Πολιτισμός και εστίαση πάνε μαζί, είτε το θέλετε είτε όχι. Έχω εξηγήσει πολλές φορές τους λόγους και θα το ξανακάνω. 

Υ.Γ. Μην υποκύψουμε με παροδικά ψίχουλα. Ας δώσουμε μάχη για την αξιοπρέπεια μας . 

Αφησε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι το αποδέχεστε αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.