Αρχική ΑΠΟΨΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ Άσε τα λόγια, κάνε πράξεις.

Άσε τα λόγια, κάνε πράξεις.

Απο Θοδωρής Φλου
972 Προβολές

       Δύσκολα τα λόγια, όταν θα πρέπει τα λεγόμενα να γίνουν πράξεις, αν δεν μπορείς μείνε στη ΄΄σοφία΄΄ της σιωπής. Μην το ξεχνάς, ότι έχεις να πείς ότι θες να δείξεις  πρέπει πρώτα ο ίδιος άνθρωπος, αν νομίζεις πως προσπαθείς να είσαι, το λόγο να τον στηρίξεις και μπορείς , κάνοντας πράξη την όποια σου θεώρηση .Αν μένεις εκεί ούτε καφετζής είσαι, ούτε οικοδόμος, ούτε καλλιτέχνης, ούτε δάσκαλος, μα  ούτε και σοφός. Μην περιμένεις το χειροκρότημά μου στα μεγάλα λόγια και όμορφα, είμαι ένας άπιστος Θωμάς, όπως και τα παιδιά που αντιδρούν σε κάθε τι που δεν αγαλλιάζει  την ψυχή τους. Νομίζεις πως μπορείς να ρητορεύσεις? Ε και δεν το κάνεις? Δεν θα σε ακούσω, αν θέλω να διδαχτώ πως θα μπορέσω να βγάλω γάλα να πιω από την κατσικούλα, δεν θα έρθω σε σένα, θα πάω σε κείνον τον ταπεινό βοσκό που για μένα πράττει εν σοφία το έργο του, δεν θα περιμένω την θεωρητική σου ανάλυση. Την έχω χεσμένη όπως και σένα θα υπακούσω τον σοφό βοσκό.

    Με ρώτησε ένας πιτσιρικάς για το τι σκατά τελικά είμαι και τι πρεσβεύω, μικρός στα χρόνια μεγάλος στην σκέψη, γιατί με θάρρος και ειλικρίνεια μου πέταξε στα μούτρα ένα καθρέφτη για να δω εμένα και να του απαντήσω…χαμογέλασα και αποκρίθηκα ότι πιστεύω.   Τίποτα άνθρωπέ μου σε όλη τη ζωή μου το μόνο που έχω, είναι μία άποψη για ότι έχω ο ίδιος ζήσει ή δει, που κι αυτή μπορεί να ναι λάθος ,δηλαδή τίποτα ιδιαίτερο , και εύχομαι να μπορέσω να γίνω ΄΄υιος του ανθρώπου.

    Ο μεγάλος μικρός αφού κατάλαβε κι ένιωσε πως αυτή είναι η δική μου αλήθεια, επιτακτικά μα με σεβασμό είπε, ε τότε μπορώ να σε ρωτήσω αν μπορούμε να συζητήσουμε κάτι που ίσως το έχεις βιώσει και να μάθω τον τρόπο που το χειρίστηκες για να έχω κι εγώ το δικό μου χειρισμό. Ο θρασύς νεανίσκος με καθήλωσε και πολύ απλά με αρωγό την δική μου εμπειρία , σωστή ή λάθος έδωσε στον εαυτό του τις δικές του απαντήσεις, χωρίς λόγια και φαμφάρες, έδωσε ένα μεγάλο ευχαριστώ κι αφού με ασπάστηκε μου έδωσε μεγάλη χαρά λέγοντας.

Πήρα όλες τις απαντήσεις χωρίς να απαντήσεις με δίδαξες, για να λάβει την ανταπάντηση μου, μα κι εσύ εμένα με την ορθή σκέψη και κρίση . Φτιάξε το δικό σου δρόμο.

Αφησε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι το αποδέχεστε αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.