Αρχικη Uncategorized Χθες, Αύριο, η Αργότερα;

Χθες, Αύριο, η Αργότερα;

Απο Θοδωρής Φλου

Δεν θα μου πάρει κανείς το τώρα, ούτε ο ίδιος μου εαυτός, δεν θα επιτρέψω να είμαι έτοιμος να ζήσω το επόμενο λεπτό. Φυσικά ο πρώτος που πρέπει να μη με ενοχλεί με το αύριο ή το χθές ή ακόμα και το αργότερα είναι ο ίδιος μου ο εαυτός.

Στην παραζάλη των καιρών και συνθηκών μην χάνουμε μία στιγμή, που γαληνεύει την ψυχή μας ή που βγάζει συναισθήματα. Μην αφήσουμε το τώρα να χαθεί, μην κυλίσει ο χρόνος και φύγει. Γνωστό ότι δεν γυρίζει πίσω ποτέ, μην πούμε, χάσαμε εκείνη την μαγεία της στιγμής, μην γίνει το τώρα χθές.

Το έχω απαγορεύσει, να μου απαγορεύει το τώρα, δεν ξέρω αν θα υπάρχει αργότερα, δεν θα αφήσω το ίσως του αύριο, να με στείλει σε άλλη στιγμή. Τώρα υπάρχει μόνο, όχι αργότερα, όχι το χθες, όχι το αύριο. Δεν λέω να ξεχνάμε το χθες ή να μην σκεφτώ το αύριο, αλλά μην εμποδίσουμε καθόλου την στιγμή που ζούμε. Όλοι ξεχνάμε πολλές φορές ότι η στιγμή που κόβουμε είναι σαν να κλέβουμε από τον εαυτό μας λίγη ζωή. Λίγο το ένα λίγο το άλλο χανόμαστε σε πρέπει, σωστά ή λάθη, χάνουμε την πεμπτουσία της στιγμής. Κόβουμε το νήμα για λόγους που ίσως είναι ασήμαντοι, που μπορεί να μην είναι κάτι που θέλουμε. Πόσο μάλλον όταν αφήνουμε το τώρα για άλλους χωρίς να το νιώθουμε, αν το νιώθεις κάνεις τότε το καλό για την στιγμή μας.

Κανένα χθες, κανένα αύριο μα και κανένα αργότερα δεν θα με κάνει να πουλήσω το τώρα ακόμα κι αν το τώρα είναι άσχημο. Ουδέν κακό αμιγές καλού, λέει η παροιμία και είναι πάνσωστο. Πέρασαν πολλά χρόνια που έπρεπε να κάνω πράγματα που δεν ήθελα. Κάποτε μικρότερος δεν ξέχναγα το παιδί και ζούσα πάντα το τώρα, όμως με έκαναν να πιστέψω πως το αύριο έχει σημασία. Εκεί έκανα τραγικά λάθη, τόσα πολλά που άργησα μέχρι και το σ΄αγαπώ να το πω αργότερα, μα ήταν ήδη αργά.

Μόνο μια απώλεια μας κάνει να σκεφτούμε για λίγο πόσο μικρή η μεγάλη είναι η ζωή, μα το ξεχνάμε αμέσως. Ξεχνάμε το ασυνείδητο παιδί που ποτέ δεν χάθηκε, εμείς το ξεχάσαμε. Εκείνο είναι σοφό ακόμα κι όταν σπαράζει στο κλάμα γιατί πεινάει. Τη μαγεία της στιγμής, καλή η κακή ας την ζήσουμε, ας την νιώσουμε, ας την δεχτούμε ως θείο δώρο. Ας αφήσουμε το αργότερα, μην χάσουμε το τώρα. Όσο δύσκολο και να είναι, προσπαθώ να πίνω γουλιά γουλιά  το κάθε τώρα, δεν ξέρω αν μπορέσω να έχω την ηδονή της ευχαρίστησης και της στεναχώριας μετά.

 Οπότε, δεν ξέρω για σένα φίλε μου, εγώ λέω να ζήσω ξανά στο τώρα κι όχι στο αργότερα. Αυτό μπορεί να έρθει η όχι, μα ότι και να γίνει θα έχω χάσει την μαγική στιγμή του τώρα. Νομίζω πως τώρα μόνο ζω. Τώρα όχι αργότερα ζήστε ότι σας φέρνει ηδονική γαλήνη. Οπότε γράφω στο χαρτί μια λέξη μόνο. ΤΩΡΑ.

0 σχόλιο
15

You may also like

Άφησε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι το αποδέχεστε αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα