Αρχικη Uncategorized Το Τελευταίο Χειροκρότημα. [α΄ τριλογίας]

Το Τελευταίο Χειροκρότημα. [α΄ τριλογίας]

Απο Θοδωρής Φλου

  Σχεδιάζω φίλε το τελευταίο χειροκρότημα, το έχω μάθει σε μένα πως πρέπει να νοιώσω λίγο Άντονι Κουίν στο Ζορμπά, το μάθημα της ζωής δηλαδή.

  Να πέσω στα άγρια βράχια και να μην γρατζουνίσω την ψυχή μου…

Άλλωστε δεν έχω κάτι άλλο, έχω μόνο το διανοούμενο  αλήτη, που έλεγε ο Παύλος.

Στο τελευταίο χειροκρότημα φίλοι μου θέλω να χαρείτε με την χαρά μου. Θέλω να νοιώσετε το παιδί σας που σας φωνάζει και φωνάζει γιατί δεν ακούτε τον αγνό εαυτό σας.
Το τελευταίο χειροκρότημα θα είναι πάλι το ίδιο.

ΑΝΥΠΑΚΟΗ η τελευταία λέξη που θα ξεστομίσω.

Η ανυπακοή φέρνει ελευθερία, όμως ερωτώ, την θέλουμε; Την δίνουμε; Την ζητάμε; Την κυνηγάμε; Την αγαπάμε; Την δίνουμε άνευ όρων; Μπορούμε; Θέλουμε; Αντέχουμε να δούμε μέσα μας;

Έχοντας ένα μπουκάλι μπροστά μου θέλω να το γευτώ, μα κολώνω ο μπάσταρδος.
Ξέρετε γιατί; Γιατί δεν θα γράψω, θα σας γράψω, γιατί ξέρω πως ελευθερία δεν έχετε, δεν κυνηγάτε, δεν ζητάτε, δεν ψάχνετε, δεν δίνετε ρε… δεν θέλετε καν να βρούνε οι άλλοι γιατί θα ζηλέψετε.

Φυλακή πήρατε, φυλακή φτιάχνετε, φυλακή βάζετε, κάθε ελεύθερο μυαλό και ακόμα και στο παιδί σας ρε… γιατί; Εσείς Δεχτήκατε τη φυλακή, κάποιοι όμως δεν αντέχουν τα δεσμά και τις σφαίρες.

Το τελευταίο χειροκρότημα θα έχει μία λέξη και ένα δάκρυ που θα λέει ΑΝΥΠΑΚΟΗ σ’αυτούς που χαρακώνουν τις πατούσες των παιδιών για να μην περπατήσουν στο αύριο..      Θοδωρής.

0 σχόλιο
35

You may also like

Άφησε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι το αποδέχεστε αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα